Неотразима панакота с ягодов сос

Print Recipe
Неотразима панакота с ягодов сос
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Десерти, Закуска
Порции
Продукти
Категория Десерти, Закуска
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. В тенджерка се сипват сметаната, прясното мляко, ванилията и 150 г от захарта. Поставят се на котлона при умерена температура, като се разбърква до пълното разтваряне на захарта и се внимава да не кипне сместа. Желатинът се разтваря в 50 мл студена вода и се оставя да набъбне за около 15 мин. Когато захарта е напълно разтворена в млечната смес, тенджерката се маха от котлона и в нея се добавя желатинът, разбърква се до разтварянето му. Оставя се да се охлади леко, след което се сипва равномерно в чашки или купички. Прибира се в хладилник за няколко часа да стегне кремът. През това време се приготвя ягодов сос. Ягодите се почистват и нарязват на парчета и се посипват с останалата захар. Тиган се поставя на котлона да загрява и в него се добавят ягодите и лимоновият сок, разбърква се и се готвят до получаване на средно-гъст сос, маха се от котлона и се оставя да се охлади. Преди сервиране, към готовата панакота, се добавя от ягодовия сос и стръкче мента.
Recipe Notes

Източник:kulinar.bg

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login