Обикновени домашни курабии

Print Recipe
Обикновени домашни курабии
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Десерти, Закуска
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Пресявате брашното. Разбивате останалите продукти, добавяте малко по малко от брашното и разбивате с миксер / вилица. След като сместа се сгъсти достатъчно и вече не е възможно разбиването с миксер / вилица, трябва да започнете да месите тестото с ръце. Продължавате да добавяте брашно докато получите меко тесто, от което можете да оформите топчета.От тестото оформяте топчета с големината на орех и поставяте в тава, върху хартия за печене. Имайте предвид, че обикновените курабии се надигат по време на печенето, затова е добре да оставите достатъчно място между тях. Намазвате курабийките с разбит жълтък и посипвате със захар. Може да ги поръсите и с орехи, или пък с нарязани на дребно сладко от портокалови корички например.Печете обикновените домашни курабии в предварително загрята на 180 градуса фурна. Курабийките са готови, когато придобият леко златист цвят.
Recipe Notes

Източник:supichka.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login