Пълнено агнешко бутче на фурна

Необходими продукти

  • 1 агнешко бутче без кост
  • няколко фурми
  • малко шунка
  • пресни картофи
  • 3 скилидки чесън
  •  малко черен пипер на зърна
  • магданоз
  • сол
  • малко коняк
  • розмарин – пресен
  • зехтин
  • главички пресен лук – или по малки глави  лук
Print Recipe
Пълнено агнешко бутче на фурна
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Порции
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Измиваме месото и изрязваме по мазните части. В длъбнатата част от костта , слагаме фурмите (без костилки) и малко парченца бекон или шунка. Завиваме на руло и затягаме добре с кухненска връв. Намачкваме чесън, сол, магданоз, черен пипер и намазваме добре агнешкото от всички страни. Обелваме картофите, нарязваме лука и слагаме в тавичка. Отгоре слагаме месото. Добавяме няколко клончета розмарин. Поливаме с малко зехтин, добавяме една малка кафена чашка коняк или уиски и малко сол на картофите. Може да сложите и малко вода. Пече се на 180-200 градуса за около 50-60 мин.
Recipe Notes

Рецепта: http://www.gotvachnicata.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login