Пъстърва пълна с картофи

Print Recipe
Пъстърва пълна с картофи
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Пъстървите почистваме и измиваме. Правим разрез от към гърба и леко с остър нож се движим по костта от едната и от другото страна като отделяме филетата. Изваждаме с ръце гръбначната кост. Посоляваме, подправяме, заливаме с лимонов сок рибата и оставяме на страни. През това време приготвяме плънката. Сварените картофи и всичко останало е нарязваме много на дребно. Запържваме в сгорещен зехтин, чесъна и лука. Добавяме картофите и подправяме. Посоляваме, заливаме с виното и разбъркваме няколко пъти. Снемаме от огъня и пълним рибите. Връзваме целите риби с конец за готвене предварително накиснат в малко вода, за да не прегори. Готовите рибки слагаме в намаслена тавичка и печем във фурна загрята до 180 * С около 25 - 30 мин зависи от големината. Изваждаме и сервираме.
Recipe Notes

Източник:vkusnoikrasivo.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login