Пастицио

Print Recipe
Пастицио
Пастичио (παστίτσιο) го наричат гърците, а ние пастицио или макарони на фурна с кайма и бешамелова заливка.
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Основни ястия
Порции
Продукти
Категория Основни ястия
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. За спагетите - сварете макароните. Добавете едно разбито яйце , 1/ 3 чаша пармезан и 1/ 4 чаша мляко. Разбъркайте и оставете настрана.
  2. Запържете месото и лука в тиган, докато месото стане кафяво, отцедете го от мазнината. Добавете доматен сос, канела, индийско орехче и сол и черен пипер на вкус. Поставете настрана.
  3. За соса - разтопете маслото в тенджера. Добавете брашно и 1/4 чаена лъжичка сол. Добавете 1 и 1.2 мляко бавно с непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Сваля се от огъня и се разбърква с едно разбито яйце, върнете тази смес в тигана за 1 минута. Добавете 1/4 чаша сирене пармезан.
  4. И накрая - сложете половината от макароните в квадратен тиган. Добавете месото, а след това останалата част от макароните. Добавете соса отгоре. Запечете на 220 градуса за 40-45 минути. Нека да престои 10 минути преди сервиране.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login