Песто от левурда

Цялото растение съдържа етерично масло, в състава на което влизат винилсулфид, дивинилсулфид, алиин пипеколинова киселина, следи от меркаптан. Тази е съставката, която придава специфичният мирис на чесъна. Освен това се съдържа значително количество Витамин C (особено в листата) и високоактивни фитонциди със силни бактерицидни и фунгицидни свойства, превъзхождащи тези на чесъна и хряна.

Print Recipe
Песто от левурда
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Мезета и разядки
Порции
Категория Мезета и разядки
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Нарязват се на по-ситно и се слагат в кухненския робот, добавя се малко количество зехтин, ябълков оцет, сол, захар.
  2. Пасират се до каша и се добавя постепенно зехтин. Целта е да се получи сравнително гъста каша. Слага се в бурканчета, налива се 1 пръст зехтин, който спира навлизането на въздух и играе роля и на консервант.
  3. Съхранете в буркани и ги съхранявайте в хладилника.
  4. Овкусявайте салати, брускети и сирена..
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login