Пиле Биряни

Print Recipe
Пиле Биряни
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Основни ястия
Кухня Индийска
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Пилешкото месо нарежете на едри хапки. В купа смесете сухите подправки и разбъркайте. Към пилешкото добавете нарязаните зелени подправки, добавете и сухите. Накрая смесете всичко и добавете киселото мляко. Оставете така, докато се приготви ориза. В голям съд с подсолена вода добавете 1 дафинов лист, ч. л. кимион на зърна и щипка шафран. След като заври добавете измития ориз и варете до полуготовност. Отцедете и запазете. В голям съд с незалепващо покритие загрейте мазнина на средна степен. Сложете пилешкото месо, разбъркайте и покрийте с отцедения ориз. Захлупете с капак и задушавайте около 10 мин. без да бъркате. От време-навреме леко раздрусвайте съда, за да не загори. Проверете от единия край дали е готово месото, ако е готово, снемете от огъня. Добавете бучка масло и разбъркайте внимателно да се смесят ориза и месото. Сервирайте ястието с гъсто кисело мляко.
Recipe Notes

Източник:vkusnoikrasivo.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login