Пиле Марсала

Print Recipe
Пиле Марсала
Марсала е италианско ликьорно вино
Гласове: 1
Оценка: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Основни ястия
Порции
Продукти
Категория Основни ястия
Порции
Продукти
Гласове: 1
Оценка: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Разбъркайте - брашното с вегетата, солта и черния пипер. Отделете 2 ч.л. от тази смес.Намажете предварително нарязаното, пиле със сместа. Загрейте голям тиган и сложете маслото и зехтина. Добавете пилето да се запържва до кафяво, около 5 минути. Извадете пилето от тигана и добавете чесъна с гъбите. Сложете още масло, ако е необходимо и варете, докато гъбите са кафяви. Добавя се 1 /2 чаша бульон. Намалете огъня и добавете Марсала.Смесете в оставащата чаша бульон и запазеното брашно. добавете я към виното и оставете да заври.Върнете и пилето в тигана. Добавете магданоза и варете всичко в продължение на 20 минути.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login