Пилешка супа по класическа рецепта

Print Recipe
Пилешка супа по класическа рецепта
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Супи
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. В голяма тенджера слагате около 2 литра вода. добавяте пилешкото месо и сол на вкус (около 1/2 чаена лъжица). Колкото повече е пилешкото месо, толкова по-силен ще стане бульонът и толкова по-вкусна ще стане супичката. По време на варенето на пилето най-вероятно ще се образува пяна, която трябва да отстраните. След като се свари пилето извадете месото от бульона и го прецедете. А кога е сварено пилешкото месо ще разберете като пробвате с виличка. Когато лесно се отделя от костите, значи е готово. Нарязвате зеленчуците на малки кубчета. Към бульона добавете първо моркова и лука. След като поврят 5 минути добавете и нарязаните на дребно картофи, а след още 5 минути добавете и натрошеното фиде и варете до пълно сваряване на фидето и картофите. Обезкостете свареното пилешко месо и го накъсайте на дребни парченца, които добавете към супата. Накрая, след като свалите пилешката супа от котлона поръсете със ситно нарязан магданоз. Не е необходимо пилешката супа да ври с магданоза, така той остава свеж, не губи от полезните си вещества, а същевременно овкусява достатъчно добре.
Recipe Notes

Източник:supichka.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login