Пинджур

Print Recipe
Пинджур
Сръбска вариация на известната ни лютеница.
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Порции
Продукти
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Изпечете на скара чушките, обелете ги и изчистете семките.
  2. Измийте доматите и ги изпечете във фурна за 35 минути на 180C.
  3. Извадете доматите от фурната, изчакайте няколко минути и ги обелете. Разрежете ги и премахнете зелената основа на дръжката им.
  4. Изчистете чесъна и го пасирайте заедно с магданоза.
  5. Разтворете в купа олиото, оцета солта и захарта.
  6. Смелете сместа от чушки, домати и лютите чушлета.
  7. Всички съставки се поставят в дълбока тенджера или тава и се варят около 120минути. Сместа се вари, докато лъжицата оставя пътека през сместа.
  8. Махнете от огъня, изчакайте няколко минути сместа леко да изстине и я изсипете в предварително загрени буркани. Оставете буркана отворен да се охлади, а на следващия ден го затворете с капачка.
Recipe Notes

снимка: receptisrbija.wordpress.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login