Понички със захарна глазура

 

 

Print Recipe
Понички със захарна глазура
Гласове: 1
Оценка: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Десерти
Порции
Продукти
Понички
Глазура
Категория Десерти
Порции
Продукти
Понички
Глазура
Гласове: 1
Оценка: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Смесете съставките за глазурата. Маслото се стопява в горещо мляко, добавя се 1 ч.л. захар и сол. Оставя се да се охлади. Разбъркайте маята, индийското орехче, яйцата, останалата захар и 3 чаши брашно. Добавяйте останалото брашно, докато тестото стане лепкаво. Месете в продължение на 5 минути, след което се оставя да втаса за 1 - 1 ,1/2 часа. Разточете тестото и нарежете във формта на поничка, след което се оставя да втаса за 30-45 минути. Загрейте олиото до 365 ° и се запържват за 1-2 минути от всяка страна или до кафяво. Направете в поничката дупка веднага след като я сложите в тигана и след това преминете към пържене на поничката. Извадете готовите понички върху хартиена кърпа и залейте с топлата глазура.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login