Португалски сладкиш

Print Recipe
Португалски сладкиш
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Десерти
Порции
Продукти
Категория Десерти
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. В дълбока тенджера, сложете кутията с кондензирано мляко ( затворена), покрива се напълно с вода. Оставя се до кипене и да къкри за 2 часа, добавяйте вода, за да си гарантирате, че винаги е потопено. Ако нямате време използвайте вече сварено кондензирано мляко.
  2. Докато кондензирано мляко се вари, се подготвят останалите части.
  3. Покрийте с пергаментова хартия форма за торти с подвижно дъно и намаже.Начупете бисквитите в робот, до много фини трохи. Добавете разтопеното масло и разбъркайте. Разпределете сместа на дъното на форма с помощта на гърба на лъжица. Поставете във фризер в продължение на 1 час.Когато кондензирано мляко е готов , оставя се да се охлади в тенджерата. Когато кутията е хладена на допир, отворете и разпределете кондензирано мляко върху бисквитената основа.
  4. Нарежете бананите на филийки и ги подредете върху кондензираното мляко.
  5. Разбийте сметаната, докато стане стегната и гъста, добавете ванилията и кафето. Не се изкушавайте да добавяте захар, защото кремът от кондензирано мляко е много сладък. Изсипете сметаната върху бананите. Поръсете с парченца шоколад и съхранявайте в хладилник, докато е необходимо.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login