Поширани круши

Print Recipe
Поширани круши
Поширането е класически френски метод за готвене, който е изключително подходящ за приготвяне на круши, защото ги прави нежни на усещане и фини на вкус.
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Десерти, Закуска
Кухня Френска
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Крушите се обелват внимателно, като се оставят дръжките. Долната част се изрязва и семките се издълбават. Водата и захарта се оставят да заврат, слагат се двата вида чай и портокаловата кора. Прибавят се крушите и всичко се оставя на много тих огън 10 - 12 мин. Ако крушите са по-зелени, се оставят да врат на тих огън 20 мин. Охлаждат се и се слагат в хладилника за една нощ. За гарнитурата се смесват шоколадът, ядките, захарта, розовата вода и млякото. Може да се запази 1 с. л. от смлените ядки за украса. Сиропът от крушите се прецежда и се слага да се вари, докато се сгъсти и се редуцира наполовина. На крушите се отрязва капаче, гарнират се с лъжица от млечната смес и се връща капачето. Сервират се с редуцирания сос и запазения шамфъстък.
Recipe Notes

Източник:menumag.bg

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login