Постни чушки пълнени с ориз

Print Recipe
Постни чушки пълнени с ориз
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Порции
Продукти
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Почистете и измийте добре ориза, а праза почистете и нарежете на ситно. В дълбок тиган, или в тенджера изсипете подготвеното олио, след което към него добавете праза и нарязания на ситно чесън и разбъркайте добре за около минута. Към тях добавете и ориза и отново разбъркайте на слаб огън.След като оризът набъбне и стане прозрачен, добавете ½ чаена лъжица сол и червения пипер и разбъркайте. Към сместа с ориза добавете 1 чаена чаша вода и оставете да къкри под капак на слаб огън докато поеме водата.Идва моментът, в който трябва да напълните чушките със сместа. За целта използвайте чаена лъжица и пълнете всяка чушка не догоре, а на ¾ от обема ѝ, тъй като при печенето оризът ще набъбне и ако чушките са препълнени ще прелеят или ще се спукат. Отворите на напълнените чушки потопете в брашно.В тавата, в която ще печете чушките изсипете консервата домати, или нарязаните на кубчета домати, ако ползвате пресни. Добавете останалата ½ чаена лъжица сол, две супени лъжици олио и дафиновите листа и разбъркайте. Добавете още една чаша вода и наредете напълнените чушки в тавата.Печете постните чушки с ориз в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 90 минути, но ги сложете на най-долното ниво на фурната, за да не изгорят по време на печенето. Постните чушки пълнени с ориз са готови, когато доматения сос се е сгъстил, а оризът се е сварил.
Recipe Notes

Източник:supichka.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login