Постни сарми с кисело зеле

Print Recipe
Постни сарми с кисело зеле
Гласове: 1
Оценка: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Порции
Продукти
Порции
Продукти
Гласове: 1
Оценка: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Отделете нежната част на зелевите листа, като отстраните жилите и ги оформите, за да са подходящи за завиване на сарми. Загрейте почти цялото олио и запържете накълцания праз. Добавете ориза, разбъркайте за кратко и го овкусете с подправките. Долейте малко гореща водичка и разбъркайте, докато леко набъбне. Махнете плънката от котлона и оставете да се охлади.Разпределете плънката върху зелевите листа и оформете средни по размер сарми. Подреждайте ги в тенджера и накрая ги залейте с останалата мазнина. Притиснете най-отгоре с чиния и ги залейте със зелев сос, докато ги покрие. Сложете постните сарми да се варят под капак до увиране на ориза и до изпарение на водата.
Recipe Notes

Източник:gotvach.bg

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login