Прасенца от содено тесто с плънка от лук

Print Recipe
Прасенца от содено тесто с плънка от лук
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Порции
Продукти
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче, в което се слагат олиото, оцетът, яйцето, солта и киселото мляко, разбито със содата. Замесва се тесто. Разделя се на 6 части.Лукът се нарязва на полумесеци. Слага се в тиган с малко олио и се запържва до омекване. Добавят се подправките и солта, разбърква се и се отстранява от котлона.Топките тесто се сплескват, поставя се по 1 лъжица плънка и се затварят. Оформят се отново на топка, поставят се ушички, опашка и зурла, в която се забучват клечки за зъби. Те се оставят по време на печенето, за да се получат дупки за ноздричките. Прасенцата се намазват с разбит жълтък и се пекат до порозовяване.
Recipe Notes

Източник:az-gotvia.bg

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login