Пуйка с бира

Print Recipe
Пуйка с бира
Основно ястие
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Порции
Продукти
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. В блендер смиламе всички продукти, (освен пуйката и кутийката). Махаме врата и вътрешностите на птицата, и я измиваме добре. С остър нож отрязваме към 5 см. от долната кост на пуйката, накрая на кухината (така височината на птицата ще се намали, когато я сложим изправена върхо грила и капака му ще може да се затвори).
  2. С готовата марината натриваме месото отвън и под кожата. Слагаме я в плик, добавяме останалата марината и оставяме пуйката да се маринова в хладилника за едно денонощие. Поставяме бирената кутийка на твърда повърхност и надяваме пуйката отгоре й. Слагаме я да се пече на грил, като гледаме да се намира в средата му.
  3. Печем птицата на средно висока температура, на непряк огън, със затворен капак на грила, близо 2 часа или докато вътрешната температура не стане 73 градуса в областта на гърдите и 90 градуса при кълките. Дали месото е опечено, можем също да проверим с остър нож – ако при пробождане с него от птицата потече бистра течност, значи е готова. Тогава я махаме от грила и я оставяме да отвърне 10 минути, преди да я разрежем.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login