Шоколадов кекс

Print Recipe
Шоколадов кекс
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Десерти
Кухня Българска
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Фурната се загрява предварително до 170 °С. Шоколадът се натрошава, прибавя се маслото и се стопява внимателно на слаб огън, като се бърка. Докато се охлажда, с миксер се разбиват яйцата със захарта. Слага се 1/4 част от шоколадовата смес и се разбърква внимателно, след което постепенно се прибавя и останалият шоколад. Форма за кекс с диаметър 25 см се намазва с масло и се покрива с хартия за печене. Сместа се изсипва във формата и се пече 8 мин. Изважда се от фурната и се охлажда във формата. Сервира се със сладолед.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login