Сладолед „Пъпешко“

Print Recipe
Сладолед "Пъпешко"
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Десерти, Закуска
Порции
Продукти
Категория Десерти, Закуска
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. В пъпеша се отрязва капаче и вътрешността се изгребва внимателно. Почиства се от семките и се слага в тиган. Прибавя се захарта и се задушава на тих огън, докато захарта напълно се попие от пъпеша. Намачква се с вилица. Жълтъците се разбиват и се прибавят към пъпеша. Сместа за рецептата "Пъпешов сладолед" се слага на тих огън, за да се сгъсти, като постоянно се разбива, докато се получи еднородна смес, подобна на фин крем. Той се сипва в купа и се слага да се замрази в камерата. Изважда се и се сипва ликьорът и лимоновият сок, старателно се разбива и се смесва със сметаната. Връща се в камерата за 2-3 часа във форма с похлупак. От време на време сладоледът се разбърква, за да не се образуват бучици. Пъпешовият сладолед се поднася насипан в пъпеша, като по желание се украсява с настърган шоколад и малини.
Recipe Notes

Източник:gotvetesmen.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login