Сръбска плескавица с плънка

Print Recipe
Сръбска плескавица с плънка
Плескавицата е много популярна в централните и западни Балкани, конкретно в Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Македония, където може да се намери във всяко населено място, но неговата популярност непрекъснато расте, ставайки много популярно ястие и в Австрия, и Германия.
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Основни ястия
Кухня Сръбска
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Каймата се обърква добре с нарязаните на ситно чесън и люти чушлета.
  2. 300 г пушени гърди или шунка, 300 г кашкавал, 1 с.л. вегета, 1 скилидка чесън, 1 с.л. червен пипер, Всички тези продукти се нарязват на ситно и омесват.
  3. От каймата се правят големи кюфтета, слага се 1 с.л. от плънката и се покрива с второ по-малко кюфте, като ръбчетата се обръщат и притискат. Пекат се на силна скара.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login