Сръбска торта от стар хляб

Print Recipe
Сръбска торта от стар хляб
Идеална идея за следобедна закуска.
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Закуска
Кухня Сръбска
Порции
Категория Закуска
Кухня Сръбска
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Затоплете леко млякото и залейте хляба в подходящ съд. Оставете го да се накисне добре час-два (или ако ви е по-удобно от вечерта за следващия ден), от време на време разбърквайте, за да поеме по-лесно млякото, докато стане като гъста попара.
  2. В отделен съд залейте стафидите с ликьора и ги оставете да се накиснат 20-30 минути.
  3. Междувременно разбийте яйцата със захарта, добавете канелата и бакпулвера, смесете с накиснатия хляб и бъркайте докато се получи еднородна смес. Добавете стафидите и нарязаните ядки. Получената гъста смес изсипете в кръгла форма за торти, предварително намазана с масло и поръсена по дъното и стените с галета, за да не лепне.
  4. Сложете разпръснати парченца масло по повърхността на тортата. Печете в предварително загрята на 180°С фурна около 50 минути или докато клечката за зъби излезе суха от "тортата". Когато поизстине поръсете с пудра захар.
  5. Сервирайте с пресни плодове, например киви или ягоди!
Recipe Notes

Сни мка: Pinterest

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login