Студена супа със сьомга

Print Recipe
Студена супа със сьомга
Гласове: 1
Оценка: 3
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Супи
Порции
Продукти
Категория Супи
Порции
Продукти
Гласове: 1
Оценка: 3
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Рибата се нарязва на парченца. Във врящата вода се добавя сол, виното и сьомгата. Кипва се и щом заври, котлонът се намалява и рибата се вари 10 минути на минимална мощност. Сваля се от котлона и се охлажда.Рибата се вади от бульона. Самият бульон се прецежда. Целината и бялата част на праза се нарязват на ситно. Лукът и картофите се нарязват на ситно.В тенджера са разтопява маслото, запържва се целината, лукът и празът за 5 минути при непрекъснато бъркане. Добавят се картофите, пържат се 2 минути и се заливат с бульона от рибата.Супата се вари на бавен огън 35 минути. Охлажда се и са пасира. Добавя се сметаната и супата се оставя в хладилника за 2 часа. Сервира се, като във всяка чиния се слагат парченца сьомга.
Recipe Notes

Източник:recepti.gotvach.bg

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login