Студeни сарми

Print Recipe
Студeни сарми
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Основни ястия
Кухня Сръбска
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Сваряваме ориза в подсолена вода до омекване и го прецеждаме. Ва­рим малко зелевите листа в подсолена вода, изваждаме и ги оставяме да се отцедят. Смесваме ситно смляното месо с ориза, яйцето, сол, под­правки, ситно нарязания и изпържен в 1 лъжица олио лук, слани­ната, нарязана на кубчета. Натриваме с начукания чесън зелевите листа, правим сарми, поставяме ги в сгорещеното олио и печем. При печенето поливаме сармите с вода и сос. Поднасяме сармите студени като предястие или ако ги приготвим с повече плънка, и като главно ястие.
Recipe Notes

Снимка: Pinterest

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login