Сурова торта слънце

Print Recipe
Сурова торта слънце
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Накиснете бадемите от предната вечер за около 12 часа. В кухненски робот или мощен блендер поставете бадемите и ги раздробете. Добавете към тях овесените ядки, какаото и кокосовото масло. Започнете да разбъркваш, като през отвора на робота добавяте една по една фурмите. Трябва да получите смес подобна на тесто. Ако сместа ви е суха, добавете 1-2 супени лъжици кокосова или нормална вода, за да се разбъркат по-лесно съставките. След като основата е готова, можете да я оставите в хладилник докато правите крема.След това във формичка за пай или торта постави тестото и с пръсти го разстели равномерно. Аз сложих хартия за печене по повърхността на формичката, за да не ми залепне блата, а и като цяло самата торта. Ако искаш вместо хартия за печене може да намажеш формичката хубаво с кокосово масло.
  2. В кухненски робот или мощен блендер поставете всички съставки без течността и започнете да разбърквате като постепенно добавяте течността. Целта ви е да се получи гъст крем, като на снимката. Ако се наложи добавете повече вода. Към него може да добавите зърна от нар, ще се получи изключително вкусно. Когато крема е готов, го разстелете върху блата и оставете в хладилник или фризер за 2 часа или за през нощта, за да може крема да стегне хубаво. Ако използвате фризер ще трябва да извадите тортата 30 минутки преди да я хапвате, за да може да се отпусне.
Recipe Notes

Източник:zdravei.org

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login