Телешко сарма кебап

Print Recipe
Телешко сарма кебап
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Телешкота месо нарязваме на дребни късчета, Празът и лукът на дребно. В сгорещената мазнина запържваме двата вида лук и месото. Добавяме нарязаните червени пиперки и оризът. Разбъркваме, подправяме с черен пипер и сол на вкус. Листата от зелето почистваме от кочана. Пълним с месната плънка и завиваме стегнато. След като завием, цялата сарма завиваме с парченце от булото. По този начен приготвяме всички сарми. Подреждаме в намаслена керамична/глинена/ форма и заливаме до половината с гореща вода. Поръсваме с копърово семе. По желание можем да направим запръжка от мазнина и червен пипер и да залеем сарма кебапът. Завиваме с алуминиево фолио и печем около 2 ч. В началото на 200-220*С, след около час намаляваме на 170*С.
Recipe Notes

Източник:vkusnoikrasivo.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login