Темпура

Print Recipe
Темпура
Темпура - традиционна японска панировка, отличаваща се със своята хрупкава коричка. Тайната и се състой в голямата разлика в температурите на панировката и мазнината за пържене. Панировката трябва да е ледено студена, а мазнината в която се пържат продуктите много гореща.
Гласове: 2
Оценка: 4
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Основни ястия
Кухня Японска
Порции
Продукти
Категория Основни ястия
Кухня Японска
Порции
Продукти
Гласове: 2
Оценка: 4
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Нарежете рибното филе на плочи с широчина 0,5 cm. Лука, морковите и картофите нарежете на колелца с една и съща дебелина.
  2. За панировката, разбийте яйцата, добавете ледено студената вода, и след това добавете брашното, като разбърквате непрекъснато.
  3. Потопете в ледената панировка рибните филета, скаридите, морковите, картофите, лука и ги запържете в дълбок тиган с много горещо олио.
  4. Пригответе сос, като смесите соевия сос, сакето и настърганата ряпа.
Recipe Notes

Темпура - традиционна японска панировка, отличаваща се със своята хрупкава коричка.
Тайната и се състои в голямата разлика в температурите на панировката и мазнината за пържене. Панировката трябва да е ледено студена, а мазнината в която се пържат продуктите много гореща.

снимки: chezosaki.free.fr

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login