Торта „Нежен облак“

Print Recipe
Торта "Нежен облак"
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Десерти
Кухня Руска
Порции
Продукти
тесто
за меката част
Категория Десерти
Кухня Руска
Порции
Продукти
тесто
за меката част
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Разбийте всички съставки на тестото . Трябва да получите гъста смес. Изпечете блата на температура 180-200 градуса. Тестото е много нежно и наподобява пудинг - ако не ви харесва да е такова , можете да го направите малко по твърдо , а именно с 1 яйце, 50гр. захар , 3 с.л брашно, 2 с.л мляко и 1ч.л бакпулвер
  2. Накиснете желатина в 1/4 чаша студена преварена вода. Оставете в продължение на 15 минути, докато желатина придобие равномерно светъл цвят.
  3. Измийте сините сушени сливи и залейте с 0,5 чаша вряща вода. Ако сливите са кисели , добавете 1/4 чаша захар. След 15-тина минути след като сливите се понакиснат и омекнат се нарязват на малки късчета. течността от сливите се добавя към желатина. Купата с желатина се поставя на водна баня във вряща вода. Разбърква се докато всичкият желатин се разтвори.
  4. Разбийте останалите продукти (изварата,заквасената сметана и захарта) до гъста кремообразна смес и добавете към разтворения желатин. (Внимание! Ако желатина е бързо разтварящ се при контакт със студената смес може да замръзне много бързо) Нарязаните сливи изсипете в сместа и разбъркайте леко. Сместа се поставя върху тортата (торта не се отстранява от калъпа).
  5. Поставете тортата в хладилника, докато напълно се стегне (за предпочитане за една нощ). Преди да сервирате, тортата се изважда от формата и се поръсва отгоре с настърган шоколад.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login