Торта Truffel

Print Recipe
Торта Truffel
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Десерти
Порции
Продукти
Truffel
Глазура
Блат
Крем
Категория Десерти
Порции
Продукти
Truffel
Глазура
Блат
Крем
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. За блатовете - Разбийте до твърда пяна 3 белтъка и 3 супени лъжици захар, добавени лъжица по лъжица. След това добавете един по един 3 жълтъка, и най-накрая внимателно разбъркайте с 1 супена лъжица брашно и 6 супени лъжици смлени орехи . Изсипете сместа в намазана с масло тавичка и печете при температура 180 ° C за около 20 минути. Повторете още два пъти - за три кори.
  2. За сиропирането150 г захар; 100 мл вода; Пригответе захарен сироп.
  3. Междувременно сложете яйцата със захарта да кипнат. Добавете нарязания на ситно шоколад на малки кубчета и отстранете от огъня. Когато сместа изстине леко се разбърква с поразтопеното масло и добавете останалата смес от нарязани орехи, които за кратко са печени във фурната, за да са по- ароматни.
  4. Охлажданите блатове се поръсват с малко захарен сироп и се редят една върху друга, като всеки сиропиран блат намажете със слой крем навсякъде. Оставете за няколко часа в хладилника да се охлади и след това изсипете глазурата от шоколад и масло. По периферията поръсете със ситно нарязани печени лешници.
  5. За Truffel - На водна баня разтопете сметаната и масло, а след това добавете на кубчета шоколада, като се разбърква докато шоколада се стопи напълно.Разделете сместа на три части, като в едната част се добавят 50 г печени смлени лешници, втората - малко портокалова кора и в третата част, добавете 1 супена лъжица от кафето. Оставят се за няколко часа в хладилника, за да стегнат.Направете малки топчета и оваляйте в ситно настъргани, печени лешници, какао на прах и се редят върху шоколадовата глазура - топките дръжте малко на хладно, след това целият процес ще бъде много по -лесен.
  6. Най-добре пригответе тортата ден преди събитието. Извадете тортата от хладилника 30 минути преди сервиране, за да се реже по-лесно.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login