Техники за варени кестени

Print Recipe
Варени кестени
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. С остър нож цепвате върха на кестените. Когато извършвате това действие е по-добре да поставите плодът върху хавлия или друг плат,за да не се хлъзне и да се порежете. В тенджера ги варите покрити с 2-3 пръста вода за около 5-10 минути, след като заври. Противно на очакванията, повечето варене не прави кестените по-меки и вкусни, напротив, преваряването води до разронване на кестена. Препоръчвам ви да ги обелите с нож докато са още топли. Внимавайте! Не малко пръсти са "паднали" в боя с беленето на кестени. Ако искате след като ги обелите, можете да си направите сладки кестени. За целта загрявате малко захар с масло, докато придобие златен цвят. Прибавяте кестените с част от водичката, с която са врели, оставяте така около 20 минути.
Recipe Notes

 Снимка:sxc.hu

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login