Великденски козунак със сметана

Print Recipe
Великденски козунак със сметана
Инструкции
  1. Продуктите за замесване на козунак са на стайна температура. В купичка в 50 мл. топло мляко и 1 ч.л. захар разтваряме маята и оставяме да шупне. В купа смесваме яйцата и захарта и разбъркваме с миксер. Добавяме сметаната и разтопеното масло с олиото. В купа с пресято брашно правим кладенче. Изсипваме шупналата мая и яйчено-сметановата смес. Замесваме меко и еластично тесто. По време на месенето добавяме всички добавки, настъргани кори, аромати или сушени плодове. Продължаваме да месим. Месенето при мен става с мазнина, олио или масло по желание. Месенето продължава около 25 минути на ръка. Намазваме с мазнина и оставяме в купа да втасва. Тестото втасва около 1, 30 ч. във фурна загрята до 50* С. Готовото тесто оформете по желание. Оформените козунаци /получават се два средни/ оставете да втасат още около 40-50 мин. на топло. Увеличете температурата до 160 градуса и печете около 50 минути.
Recipe Notes

Източник:vkusnoikrasivo.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login