Великденски пъстри сладки

DSC8718-2DSC8743-2

Print Recipe
Великденски пъстри сладки
Инструкции
  1. Маслото и захарта се разбиват с миксер. Към тях се добавя разтопеният шоколад и се разбиват отново. Следват яйцето, ванилията и смлените розови листенца. Сместа се разбива докато стане еднородна.Брашното се пресява със солта и бакпулвера. По малко се добавят към маслената смес и се замесва меко тесто, което да не лепне. Ако е необходимо се добавя още малко брашно. Тестото се увива в стреч фолио и се оставя в хладилник за 30 минути до 1 час.Охладеното тесто се разточва върху леко набрашнена повърхност на дебелина 4 мм. С формички за сладки се изрязват великденски мотиви. Сладките се подреждат в тава върху хартия за печене на разстояние една от друга. Пекат се в предварително нагрята на 180°C фурна за 8-10 минути. След като се извадят от фурната се оставят да се поохладят в тавата и тогава се изваждат. Оставят се да се охладят напълно преди декорацията.
Recipe Notes

Източник:kulinarno-joana.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login