Японска Майонеза ( Тамаго-не-мото )

Print Recipe
Японска Майонеза ( Тамаго-не-мото )
Тамаго-не-мото е майонеза подправена с традиционните за японската кухня Мисо и Юзу.
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Кухня Японска
Порции
Продукти
Кухня Японска
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Разбийте жълтъците и лимоновия сок с дървена лъжица или тел в купа. Продължете да биете сместа, като добавите няколко капки зехтин, докато сместа започне да се емулгира. Продължавайте да биете и добавете постепенно останалата част от зехтина, след което сместа се разбърква и се подправя с мисо и подправките .
Recipe Notes

-Мисо е солена паста от ферментирали соеви зърна.Може да се намери в някои магазини за здравословни храни.
-Юзу е японски портокал, използва се само кората му -ако не може да намерите, може да се използва кора от лимон.

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login