Зеленчукови кюфтета с кайма

Print Recipe
Зеленчукови кюфтета с кайма
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Основни ястия
Кухня Българска
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Ако възнамерявате да ги изпечете със сос, сложете към каймата ориза. Ако няма да ги правите със сос – не слагайте ориз, ни посъветва нашата приятелка. Вземете каймата и я овкусете с подправките. Оставете я да поеме от техния аромат. През това време настържете на ситно моркова. Нареже на ситно лука или го настържете. Нарежете на ситно зелето. Към каймата прибавете зеленчуците. Добавете яйцето и объркайте внимателно. Ако не желаете да правите сос за тези страхотни зеленчукови кюфтета с кайма, можете директно да ги оформите и да ги изпечете на скарата. Ако решите да ги пържите в тиган, минете ги през брашно. Ако ще приготвяте сос, не забравяйте ориза към каймата. Оформете кюфтета и ги подредете в тавичка едно до друго. За соса: Нарежете на ситно лука и го задушете в тиган с олио. Прибавете ситно нарязания или настърган морков, заедно с доматеното пюре. Сложете захар, сол и други подправки. Налейте водата и прибавете брашното. С този сос залейте кюфтета в тавичката и ги изпечете. Ако обичате сос повече, направете двойна доза.
Recipe Notes
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login