Зеленчукови кюфтета с кайма
http://359food.bg/recipe/zelenchukovi-kyufteta-s-kajma/
Зеленчукови кюфтета с кайма
http://359food.bg/recipe/zelenchukovi-kyufteta-s-kajma/
Инструкции
  1. Ако възнамерявате да ги изпечете със сос, сложете към каймата ориза. Ако няма да ги правите със сос – не слагайте ориз, ни посъветва нашата приятелка. Вземете каймата и я овкусете с подправките. Оставете я да поеме от техния аромат. През това време настържете на ситно моркова. Нареже на ситно лука или го настържете. Нарежете на ситно зелето. Към каймата прибавете зеленчуците. Добавете яйцето и объркайте внимателно. Ако не желаете да правите сос за тези страхотни зеленчукови кюфтета с кайма, можете директно да ги оформите и да ги изпечете на скарата. Ако решите да ги пържите в тиган, минете ги през брашно. Ако ще приготвяте сос, не забравяйте ориза към каймата. Оформете кюфтета и ги подредете в тавичка едно до друго. За соса: Нарежете на ситно лука и го задушете в тиган с олио. Прибавете ситно нарязания или настърган морков, заедно с доматеното пюре. Сложете захар, сол и други подправки. Налейте водата и прибавете брашното. С този сос залейте кюфтета в тавичката и ги изпечете. Ако обичате сос повече, направете двойна доза.
Recipe Notes

коментари

коментари