Зелеви сарми с гъби и орехи

Print Recipe
Зелеви сарми с гъби и орехи
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Отделете листата на зелката, като внимавате да не ги накъсате. Изрежете внимателно твърдите жилки в средата.
  2. Нарежете лука, моркова и гъбите на ситно и ги запържете в зехтина, докато омекнат. Добавете ориза и малко вода и оставете да покъкри за кратко. Прибавете нарязаните на ситно орехи и подправките, объркайте добре и отстранете от котлона. Оставете плънката леко да се охлади.
  3. В началото на всяко зелево листо сложете по една супена лъжица плънка (за по-малките листа по-малко от сместа). И подвиете навътре страничните краищата , за да не излезе част от сместа.
  4. Подредете в тавичка сармите на разстояние една от друга. Залейте с вода и поръсете със зехтин и пипер.
  5. Сложете сармичките в предварително загрята фурна и печете, докато се зачервят.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login