Желирана торта с касис

Print Recipe
Желирана торта с касис
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Десерти
Кухня Руска
Порции
Продукти
Касис желе:
Крем - шоколадово желе:
Категория Десерти
Кухня Руска
Порции
Продукти
Касис желе:
Крем - шоколадово желе:
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Изсипете в отделна чаша 100 мл сметана и 15 гр желатин. Разбъркайте на водна баня, докато се разтвори напълно. Желатин разтвор се разделя на две.
  2. На водна баня разтопете маслото и шоколадът. Разбийте яйцето със захарта. Без да спирате да бъркате, добавете шоколадовата смес. Изсипете брашното с бакпулвера и разбъркайте добре.
  3. В кръгла форма сложете пергамент и изсипете тестото. Готвене в микровълнова печка при мощност от 1000 W, за 3.5 минути. След това се оставя за 5 минути.
  4. Вземете замразения касис и го сложете в блендера заедно със захар и сметана. След това го прецедете през сито за да не попаднат семена в желето. В касиса сложете от желатиновия разтвор и разбийте добре.
  5. За другия слой на парна баня разтворете шоколад и добавите малко ванилия. Сложете от желатин сместа и разбийте добре.
  6. Поставете охладената тортата във форма и старателно я накиснете със смес от ром и сироп. Отгоре се излива 1/2 касис желето, за да се втвърди много бързо го сложете за около 15-20 минути в хладилника и след това 1/2 от шоколадовото желе. Повторете процедурата и сложете в хладилника за 2 часа.
  7. След това извадете десерта от формата и го нарежете на парчета.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login