РЕСТОРАНТ И ГАЛЕРИЯ „ФИЛИПОПОЛИС” В ПЛОВДИВ

Picture 090

Удивителен ресторант с уникално местоположение, интериор и дух! В него дойдохме специално от София в Пловдив по препоръки на ценители. Ценители на изкуството и хубавата храна и напитки. Разположен  е в  началото  на  Стария град  и предлага  класически  интериор с характерния за началото на 20 в. архитектурен стил, но гарниран с уют  и  изисканост.  Има чудесна градина с панорамен поглед към Пловдив и Трихълмието. Опитахме  много неща. Салатата беше от спанак,  ягоди, печено сирене Халуми, домат, червена чушка, риган и лимонов дресинг, която беше с богат и изискан вкус.

tn_Pano_1a

Предястието се казваше също „Филипополис“ – задушен спанак с парченца гъши дроб, запечено в бохча от домашно приготвени кори, поднесено с поширана круша, ленти пармезан и чери домати. Опитахме и два вида телешко : Телешко Турнедо в сос „Порто“  и Телешко бон филе, поднесено с мариновани кестени и поширана круша, а също и Октопод по средиземноморски. Всичко беше с изискан вкус, прясно и ВКУСНО!  За десерт просто не остана място. Винената листа беше доста богата, но най-богата беше колекцията от картини на собственика на ресторанта и галерията г-н Малецов.

Picture 067

Такова изобилие на класическа живопис от миналия век и то в такава подходяща среда рядко се среща. Тук видяхме картини на Бараците, които не бяхме виждали досега.Просто на това място се усеща истински духът на Пловдив. Времето не ни стигна за по-продължителна разходка из Стария град, но преживяното във „Филипополис” беше достатъчно!

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login