Руло „Стефани“

Необходими продукти:
1 кг кайма
1 яйце
1 к. ч. галета
1 глава лук
1 ч. л. чубрица
2 стръка магданоз
1 ч. л. сол
2 с. л. олио
50 г кашкавал
за плънката:
2 кисели краставички
2 яйца
2 моркова
Каймата се омесва с яйцето, 2/3 от галетата и ситно нарязаните лук и магданоз. Подправя се с чубрицата и солта и се оставя да отлежи 10 минути.

Плънката се приготвя, като морковите и яйцата се сваряват в подсолена вода, след което морковите се нарязват на пръчици, яйцата – на четвъртинки, а киселите краставички – на ивички.

Каймата се разстила в правоъгълна форма, с дебелина 1 см, върху влажна кухненска кърпа (или алуминиево фолио). В единия край се реди плънката от моркови, яйца и кисели краставички.

Каймата се навива на руло с помощта на кърпата. Слага се в тава за печене (с ръба надолу) и се поръсва с останалата галета. В тавата се наливат олиото и 2 пръста вода.

Рулото се пече 45–50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това се изважда, поръсва се с настъргания кашкавал и отново се връща във фурната за още 10 минути.

Руло \

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login

Руло Стефани

Print Recipe
Руло Стефани
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Основни ястия
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Каймата се слага в дълбок съд и се смесва със ситно нарязания кромид лук, ситно нарязания магданоз, черния пипер и сол на вкус. Добавяте още едно яйце и ръженото брашно и смесвате добре.Сварявате за 15 мин. останалите 3 яйца. Отделно сварявате за 10 мин. морковите нарязани на четвъртини ленти. Обелвате яйцата и ги разрязвате на четри части надлъжно.Разстилате каймата върху чиста кърпа или фолио за печене поръсено с малко ръжено брашно и олио. Правите го като правоъгълник и нареждате яйцата, краставиците и морковите. Завивате каймата така че краят който ги съединява да остава отдолу и го слагате в тава за печене. Поръсете рулото отгоре с ръжено брашно.С нагорещено олио полейте рулото и долейте 100-150 мл вода в тавата. Оставете на 180 градуса за 50 мин.
Recipe Notes

Източник:gotvach.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login