С каква храна борят махмурлука в различните страни

Докато по нашите географки ширини се прибягва дошкембе чорба и айрян след прекаляване с алкохола, проучване на BuzzFeed показа, че в другите страни са популярни други храни за справяне с махмурлука.

Американците например предпочитат да хапватпица след алкохолен запой, докато в Канада залагат на пържените картофки.

Проучването показва, че китайците най-често борят махмурлука с месни шишчета.

В съседна Турция предпочитат популярния дюнер след вечер, в която са прекалили с алкохола.

Към традиционните си ястия се обръщат и в Мексико, където хапват такос с месо, след като са прекалили с алкохола.

В Бразилия предпочитат акараже, приготвено от обелен черноок боб, направен на топка и след това изпържен в палмово масло.

За ирландците идеалната храна за справяне с махмурлука са варените картофи с нарязан в тях лук, поляни с разтопено масло.

Италианците предпочитат да лекуват махмурлука си с хлебчета с месо, пържен лук и рукола.

В Иран след вечер, в която се е прекалило с консумацията на алкохол, си приготвят персийска пица, за която е характерно, че не се използва никакъв сос за тестото.

Японците, от друга страна, си приготвят супа Рамен, кръстена на специалния вид фиде – рамен. Тя е със зеленчуци, различни подправки и сурово яйце.

В Германия след алкохолен запой се препоръчватнаденички с кетчуп и пържени картофи с майонеза, поръсени задължително с къри.

Производителят на бира Джим Кох твърди, че алкохолът най-сигурно се неутрализира от маята.

Пивоварът обяснява, че тайната на всяко успешно изтрезняване е 1 чаена лъжичка мая, която трябва да се изяде, след като сте прекалили с алкохола.

Джим Кох твърди, че самият той е опитвал от този лек, заради което твърди, че помага.

Кох отбелязва, че маята съдържа алкохолдегидрогеназа – съставка, която неутрализира неголеми дози алкохол. Тя го разлага, още преди алкохолът да стигне до мозъка./gotvach.bg

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login