Сарми по станимашки

Продукти: 1 кисела зелка, 1 кг обезкостено свинско месо, 5-6 глави лук, 1/2 ч. ч. мас, 1 ч. л. черен пипер на зърна, зелев сок.

Приготвяне: Задушете нарязания на колелца лук в мазнината, след което го посолете и добавете черния пипер. Отстранете кочана на зелката и отделете листата, като по-големите нарежете на 2-3 части. Месото нарежете на правоъгълни парчета. Слагайте във всяко зелево листо парченца месо, лъжица от задушения лук и 2-3 зърна черен пипер. Завийте ги на сарми и ги сложете в подходяща тенджера, постлана със зеле. Залейте ги с равни части зелев сок и вода и ги сварете на тих огън, докато останат на мазнина.

„2000 български рецепти”, изд.”Софтпрес”

Уважаеми читатели, в рубриката „Новинар“ кулинар ще намерите интересни рецепти за всекидневието и много вкусотии от България и света. Ако някой иска да сподели любимата си рецепта на страниците на вестника, може да я изпрати на kulinar@novinar.bg или на адрес София 1000, ул. „Искър“ 31, в.“Новинар“. Всички публикувани рецепти на читатели ще участват всеки месец в томбола с награда книга на кулинарна тематика.

Източник: Новинар

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login