Щастливите семейства са заедно на масата

accenti

Наскоро английската статистическа служба започна да измерва индекса на щастието. Изследванията и цифрите убедиха статистиците на Острова в нещо, което италианците отдавна знаят: когато семейството се храни заедно – това е предпоставка за щастие. Всички са доволни, децата растат с чувство за сигурност и принадлежност.

Можем да предложим на поданиците на нейно величество да поканят Лидия Бастианич, за да им разкрие тънкостите на готвенето за семейство. Една от основните причини за дългогодишния успех на госпожа Лидия е простотата, която кара хората да я следват и да й вярват. Готвиш ли редовно за близките си – хем трябва да е вкусно, хем да става бързо. Тази седмица тя ще ви покаже супа с палавото заглавие ризи-бизи, както и най-различни ястия и гарнитури с полента.

Без претенции за гурме, Лидия готви по начин, който да нахрани и ощастливи семейството.

Пък и ако възпитате у децата добро отношение към хапването, като пораснат, те ще ви помагат в готвенето. Така прави и Джо Бастианич, зает бизнесмен, който винаги намира време, за да направи компания в кухнята на своята мама. А и за да чуе неустоимата й покана – Tutti a tavola a mangare (всички на масата да ядем).

„Италианска идилия с Лидия” гледайте през почивните дни от 9.00, 15.00 и 19.30 ч. по Фиеста ТВ.

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login