Що е то хляб с вино и орехи и как да го приготвим (видео)

В сезона на червеното вино, вижте една рецепта за хляб с вино и орехи, предложена от Goodlife.

Става въпрос за истински хляб, но с някои приятни неочаквани допълнителни съставки.

Той е идеален за сервиране с меки сирена, грозде и червено вино.

Какво ви трябва:

– 200 гр бяло брашно

– 100 гр типово брашно

– 2 ч. л. суха мая

– 1 ч. л.  сол

– 150 гр орехи

– 130 мл червено вино

– 75 мл вода

– 2 с. л. зехтин

Какво да правите:

В голяма купа смесете брашното и маята, добавете солта и разбъркайте. Сложете в блендер 50 грама от орехи, виното, водата и зехтина и пасирайте до гладкост. Смесете мокрите и сухите съставки, добавете останалите орехи и с лъжица объркайте, колкото да се навлажни брашното. Покрийте с фолио и оставете за 10 минути.

Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и месете 7 – 8 минути. Върнете в купата, покрийте и оставете на топло за 1 час.

Извадете тестото отново, изкарайте въздуха с натиск и намесете отново набързо.

Оформете като хляб или питка. Сложете тестото в тава, покрита с хартия за печене, покрийте с кърпа и оставете за още час.

Намажете хляба с малко вода, поръсете с брашно и направете няколко реза в тестото.

Печете около 45 минути, докато хлябът добие карамелен цвят и хубава плътна кора.

Охладете върху решетка.

Вижте повече във видеото.

Източник: Вести

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login