Средиземноморска диета

Една от най-ниско въглехидратните диети. Ето този план е евтин,  ефективен и ще ви помогне да отслабнете. Той не отнеме много време, както други диети!

Снимки:labellavitawellnessclinic

mar1


Какво е Средиземноморска диета?

Средиземноморската диета  се фокусира върху ограничаване на количеството на въглехидратите, които консумирате. И ако може да елиминирате или намалите въглехидратите, ще отслабнете. Преди да ви разкажа за диетата, нека да разясня какво точно е въглехидрат и защо е важно да го знаете.

Какво е въглехидрат?

Въглехидратите са чест от източниците на енергия, които се осигуряват от храни с високо съдържание на скорбяла (зърнени храни, хляб и тестени изделия) или въглехидрати от захар. Въглехидратите не са основна хранителна съставка при хората (основни хранителни вещества са мазнините и протеините).
Въглехидратите съдържат 4 килокалории (енергия) на грам, а мазнините предоставя 9 килокалории.

Дали да се фокусирате върху премахването на въглехидратите или върху яденето на „добри въглехидрати“… Коя диета е по-добре? Трудно е да се каже…

Как работи?

Средиземноморска диета  е план изграден от три фази:

Първата фаза- забранява почти всички въглехидрати в продължение на 14 дни.

Втора фаза – обратно в ниски въглехидрати – гликемичен индекс. В тази фаза продължавате докато достигнете желаното тегло.

Трета фаза въвежда повече въглехидрати и има за цел да вкарате за постоянно тази храна в плана си за хранене, но умерено!

diet1

Нека се спрем на спецификата на всяка фаза:
Фаза 1

Фаза 1 са първите две седмици от диетата и са изключително строги.

По време на тези първи 2 седмици, целта е да се насърчи бързата загуба на тегло. За да отслабнете.

Добрата новина – за тази фаза големината на порцията не се ограничава, за разлика от повечето планове за диета. Вие имате право на три хранения на ден, две закуски и десерт.

Списък с храни:

По време на тези първите 2 седмици имате голям списък на забранените храни, в това число: макаронени изделия, ориз, хляб, плодове, сокове и алкохол. Вашият основен фокус ще бъде върху яденето на така наречените одобрени храни: морски дарове, без кожа птиче месо, постно говеждо и телешко месо, богати на фибри зеленчуци, нискомаслени млечни продукти, ядки, семена, авокадо.

Фаза 2

След първите 2 седмици на Фаза 1, вече сте готови да започнете да включате повече въглехидрати в дневното си меню. Тази фаза ще продължи, докато постигнете желаната цел и тъй като току-що сте прекарал 14дни, като сте яли много ниски въглехидрати, вече трябва да се виждат чудесни резултати.

Вие ще добавяте умерено от забранените храни – като пълнозърнест хляб, пълнозърнести макаронени изделия, кафяв ориз, плодове и други зеленчуци.


Фаза 3

Уф! Ти го направи, поздравления! Ти заслужаваш много и заслугата за това е изцяло твоя! Сега би трябвало да си във форма  и да си готов да я поддържаш!

Не се ли да се чувствате чудесно след като веднъж сте започнали диетата и сте стигнали до фаза 3 и виждате това поздравление отново и отново?

Jogging_Woman_in_Grass1
Упражнения:

Упражненията, като във всички диети, играят важна роля в намаляването на теглото и отстраняването на всичко излишно.
На първо място- ходете! Ако имате време практикувайте пилатес, танци или плуване! Но каквото и да спортуване, то ще ви е от полза.

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login