СТРАХОТНО КЪТЧЕ ЗА ВЕГАНИ НА ПОКРИВА НА ПЛОВДИВ – РЕСТОРАНТ „ VEGGIC ”

Ако софийските вегани подозираха какво прелестно кътче се крие в центъра на Пловдив щяха да направят велопътека на магистралата!  Намира се в самия център, на последния етаж от великолепната сграда със статуите на бог Хермес. На Главната улица, през две къщи от Драматичния театър.

63389_474151442656251_1921020935_n

Самото влизане в ресторанта си е направо приключение! Влязохме на първия етаж от сградата, който си е луксозна парфюмерия. Вратата за нагоре е скрита в дъното и оттам се стига до втория етаж, от където взехме панорамен асансьор до последния шести етаж.

163505_474151142656281_970675118_n

Снимки – facebook страницата на Veggic

 

Самият ресторант е стилен светъл и ухае вкусно. Гвоздеят обаче е огромната тераса на покрива. Просто няма друго такова място в Пловдив! Фантастична 360 градусова панорама към целия исторически център на града с изглед към Античния театър и Стария град, часовниковата кула, католическата църква, Родопите и Стара Планина и какво ли не още.

1379361_563786293692765_1889359470_n 1383449_563786320359429_1262786404_n 1378701_563786410359420_1359691063_n

Всичко това обаче би било безполезно без добра храна, а тя се оказа великолепна. Ресторанът има строги принципи на готвене изразени накратко с де думи – вкусно и полезно. Използват се само натурални, пълнозърнести, нерафинирани продукти и суперхрани. Плодовете и зеленчуците са чисти, биологични, от подбрани производители. Разчита се на голям процент сурово приготвяне на храната. Термичната обработка е щадяща, използва се изсушаване до 48 градуса.

320052_476908525713876_1734077896_n 1382102_563843670353694_43142244_n 1381575_565888266815901_1919066870_n 1426715_576846579053403_575406214_n

Пърженето  и микровълновата фурна са забранени. Забранени са още бялото брашно, рафинираната захар, готварската сол, натриевия глутамат, Е-тата, оцветителите, консерваторите,изкуствените аромати, животинските продукти, рафинираното олио, трансмазнините. Въобще всичко което разболява и затлъстява е забранено! Солта е само хималайска, а сладкото е от сурова тръстикова захар, мед и фурми. Пак ядохме и пихме много, защото искахме да опитаме от всичко.  Предлагат над десет вида оригинални салати, от които най-много ни хареса веге капрезето, представляващо домат пълнен с ядково сирене. Опитахме таратор с ядково мляко и морковена супа с джинджифил.  Имаше толкова много  апетитни и интересни основни ястия, че си бъркахме непрекъснато по чиниите. Естествено абсолютно всичко се приготвя в момента.

199172_463309127073816_782638090_n 599831_585428974861830_391409040_n 1425771_573980516006676_1004037770_n 1455089_577764192294975_975729801_n

Много вкусни бяха  кафявия ориз с кашу, годжи бери, тиквичка, морков и куркума, както и елдата със сушени домати и лимомено таханена заливка. Порциите не са огромни, но ухаят чудесно, вкусни са и са много красиво аранжирани. Имаше и веджи суши и естествено киноа със зеленчуци.Това огромно количество хубава храна прокарахме с няколко вида лимонади – с портокал, с лимон, с мента и с джинджифил.  Хапнахме и от хлебчетата с квас и безглутеновите питки. Много интересни ни бяха ядковите млека – от коноп, сусам и кашу и от бадеми, бразилски орех и кашу, които обаче не успяхме да опитаме поради липса на стомашно пространство. Същото се получи и със смутитата – зелено смути, спирулина шейка и шоко мака шейка.

537356_476909579047104_1299708063_n 59240_476908745713854_1244438544_n

Просто ги оставихме  за следващия път. Позволихме си обаче два десерта от големия иначе избор – ашуре с лимец, орехи и малинов сироп, както и бананови скалички с черен шоколад и кокос. Цените в ресторанта са повече от прилични.

550313_480321815372547_650438095_n

В София биха били по две. Несъмнено е необходимо да се връщаме още много пъти, за да опитаме всичко вкусно!

544596_462896443781751_620402404_n

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login