Суджук с боб в гювече

 

Източник: Petel

Необходими продукти:

белен боб – 400 гр сварен

моркови – 1 бр.

червени чушки – 1 бр

праз – 1 стрък

лук – 1 бр.

доматено пюре – 100 мл.

сланина – пушена, 4 тънки филийки

суджук – 1 подкова

олио – 2 с.л.

джоджен – 2 щипки

черен пипер – 2 щипки

сол – 2 щипки

зеленчуков бульон – 1/2 кубче

червен пипер – 2 щипки

риган – 1 щипка

Начин на приготвяне:

Моркова и двата вида лук почистваме, измиваме и нарязваме на дребно. Слагаме в тиган с малко олио и задушаваме.

Червената чушка нарязаваме на дълго, като преди това сме отстранили семето. Добавяме и нея към зеленчуците.

Нарязваме под ъгъл суджука и го добавяме в тигана, за да го запечатаме.

След като омекнат зеленчуците, слагаме и доматеното пюре за 3-5 мин. Сваляме от котлона и добавяме сварения фасул и подправките. Разбъркваме всичко добре.

На дъното на гювечетата слагаме по 2 филийки пушена сланина и разпределяме фасулената смес от горе. Подреждаме суджука ветрилообразно.

Слагаме в студена фурна на 200 градуса за един час.

Поднасяме гювечето топло с люта чушка или маринован чесън.

Приятен апетит!

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login