Супа от леща с грах, нахут и чесън

Необходими продукти:

1/2 чаена чаша червена леща
1 морков
2 супени лъжици грах
2 скилидки чесън
1/2 чаена лъжица смлян червен пипер
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
1,5 литра пилешки бульон
1 глава лук
1 чаена чаша нахут (сварен или от консерва)
2 супени лъжици нарязан зелен фасул
10 чери домата
2 дафинови листа
1/2 чаена лъжица смлян кимион

Начин на приготвяне:
Обелете моркова и лука, нарежете ги на кубчета и изпържете за няколко минути в малко
нагорещено олио, сложете червения пипер, кимиона и черния пипер.

Бланширайте доматите и ги прибавете към останалите зеленчуци, сложете ситно нарязания чесън, запържете за няколко минути, докато доматите омекнат.

Налейте пилешкия бульон в отделен съд. Когато кипне, в него изсипете зеленчуците, лещата, дафиновите листа и нека всичко се вари около 10 минути.

Следва сварения нахут.


Отделете няколко малко от супата и пасирайте, след което върнете обратно в тенджерата.


Подсолете на вкус, прибавете граха и зеления фасул и оставете супата да се вари още няколко минути (до пълната готовност на всички продукти).

Добър апетит!

Източник: Фрамар

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login