Свинско месо (нетлъсто)

svinsko-netlusto

Полза от свинското месо

Свинското месо е богат източник на витамини от група В: В1, В2, В3, В6 и В12, цинк и калций. В месото и сланината има селен и архадонова киселина, които помагат на човека в борбата с депресията, подобряват клетъчното обновяване в организма и са важни за производството на много от хормоните. Освен това, свинското помага за укрепване на мускулите и костите на човека, за понижаване нивото на холестерол в кръвта и за нормализиране дейността на кръвоносните съдове и сърцето. Това месо съдържа огромно количество белтък, който допринася за производството на майчино мляко и е полезно за кърмачки. Отлично се усвоява от организма и влияе благоприятно върху работата на стомаха и червата.

Вредни свойства на свинското месо

В свинското, в сравнение с другите видове месо, има по-голямо съдържание на хистамини, предизвикващи алергични реакции. Освен това, неправилно обработен, продуктът може да съдържа паразити и микроби, но в днешно време се използват най-добрите начини за обработка и съхранение на продукцията, затова този проблем е решен.

Всъщност, вреда за организма може да има само при прекомерна консумация на свинското. Известно е, че прекаляването, с каквато и да е храна, не води до нищо хубаво.

Хранителна стойност при 100гр.
Вода54.8мл.
Белтък16.4гр.
Въглехидрати0.0гр.
Мазнини27.8гр.
Калории316кал.
Витамини и минерали
витамини В1, В2, В3, В6, В12; цинк, калций

framar.bg

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login