Свинско месо (тлъсто)

tlusto-svinsko

Полезни свойства на тлъстото свинско месо

Благодарение на високо си съдържание на мазнини, тлъстото свинско месо затопля тялото и възстановява силите. В него има много:

– магнезий и цинк, което влияе благоприятно на потентността и сърдечно-съдовата система;

– аминокиселината лизин, необходима за нормалното изграждане на костите;

– голямо количество витамин В (особено витамин 12), който помага за активното развитие на менталното и физическо здраве на човека. Доказано е, че тези витамини не се натрупват в организма, те трябва да се набавят ежедневно. Затова, свинското се препоръчва за по-честа консумация.

Според диетолози и експерти, свинското е отличен помощник в борбата с „мъжките проблеми”, усвоява се много лесно от организма. Червеното месо съдържа миоглобин, който предвижва кислород към мускулите и, по този начин, действа благоприятно на сърдечно-съдовата система и на целия организъм, въобще.

Научно доказано е, че свинската мазнина и сланина са не по-малко полезни. Те са добри естествени антидепресанти, повишават работоспособността.

Вреда и противопоказания на тлъстото свинско месо

Свинското месо съдържа голямо количество хистамин, който провокира множество възпалителни процеси, водещи до появата на апендицит, фурункулоза, тромбофлебит, карбункул (гнойно-възпалителен процес), флегмон, абсцеси, бяло течение, заболявания на жлъчния мехур, дерматити, дерматози, уртикария, невродермит и екземи.

Употребата на всякакво месо може да доведе до появата на глисти. Най-голяма опасност представлява свинската тения. Тя има големи размери и се установява в червата. Яйцата й могат да се предвижват по кръвоносната система и да попаднат във всички органи на човека. Друг опасен глист е Taenia Trichuriasis. Тези паразити се унищожават при термична обработка.

Хранителна стойност при 100гр.
Вода38.7мл.
Белтък11.4гр.
Въглехидрати0.0гр.
Мазнини49.3гр.
Калории489кал.

framar.bg

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login