Тайната на добрия айрян

Първото и най-важно за айряна трябва да е доброто мляко.

Аз се хващам, че може въобще да не го разреждам киселото мляко, а само да го разбия в кофичката и да го пия след като си пробия две дупки в нея. Но въпреки, че вкуса е най-плътен то това изглежда е айряна на деловия човек, който иска да поеме колкото се може повече за по-кратко време. Айрянът традиционно се разрежда и пропорцията е едно от най-важните неща, за които бих поискал съвет. Друго е дали и колко сол му слагате?

Чух съвет и за добавяне на малко прясно мляко, но не съм го пробвал. Пробвах, обаче, с газирана вода и въпреки, че стана на много мехурчета не беше въобще лош. Дали когато се прави с много студена вода се понижава качеството му или по принцип той трябва да се пие хладен, но не студен? Интересно е да се дадат аргументи и за енергийната му стойност, за да се удари съвсем в земята чуждата напитка. А може би той е питие само за лечение на махмурлук?/blog.peio.org,ejednevnik.com

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login