Телешко с пачи крак

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Продукти за 4 порции

600 гр. телешки котлети, 1 с.л. брашно, 2 с.л. олио, 1 с.л. масло, 500 гр. пачи крак, 100 мл бяло вино, 100 мл течна сметана, 1 с.л люта горчица, 1/2 ч.л. листа мащерка, сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

Посоли и поръси котлетите с черен пипер. Оваляй ги в брашното и ги изпържи за кратко в двата вида мазнина до зачервяване.Към месото добави виното, сметаната и горчицата. Овкуси с мащерка, сол и черен пипер. Готви на тих огън около 40 минути. Проверявай прериодично готовността на месото, като го пробождаш с нож.

Прибави гъбите и готви до пълно омекване на месото. Сервирай ястието топло с подходяща гарнитура.

*Може да замениш дивите гъби с култивирана печурка и кладница./https://farmhopping.com/

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login